Ωδή στη Βαρβαρότητα

.

Οι χειρότεροι εχθροί του Αναρχισμού και της Αντι-εξουσίας δεν είναι η «μικρή οικογένεια» που κυβερνά και οι στενοί της φίλοι και ακόλουθοι – προστάτες και γλείφτες γύρω από τις καθεστωτικές επαύλεις.

Οι χειρότεροι εχθροί του Αναρχισμού είναι μέσα σε αυτόν και στην αδυναμία τους να τον κατανοήσουν και να τον εκφράσουν συμβάλλουν τα μέγιστα για τη συκοφάντηση της αναρχικής ιδεολογίας, την όλο και πιο ακραία φασιστικοποίηση της πολιτικής δράσης, την παράδοση της κοινωνίας στον ρατσισμό, στη σιωπή και τον φόβο, την ανανέωση του χρόνου βασιλείας της εξουσιαστικής τάξης.

Στην πραγματικότητα το να γράφεις πως η δολοφονία ενός πολίτη κατά τη διάρκεια της ληστείας τραπέζης στην Πάρο είναι το πιο «ευχάριστο γεγονός» του καλοκαιριού ή πως το λουτρό αίματος του εξεγερμένου λαού της Συρίας ενάντια στον τύραννο Άσαντ «ξεπλένεται» με ένα άλλο λουτρό αίματος από θεατές και αθλητές (και τηλεθεατές ίσως;) στην Ολυμπιάδα του «χορτασμένου» Κόσμου, τότε είσαι η πιο ξεκάθαρη και πειστικότερη επιβεβαίωση της εξουσιαστικής βαρβαρότητας και κυριαρχίας.

Ό,τι σιχαινόμουν πάντα μέσα σε έναν Εξουσιαστικό Κόσμο, το βρήκα στα γραφτά σας!

Ποτέ το ψευτοαναρχικό φασισταριό, ποτέ ο φαιοκόκκινος τυχοδιωκτισμός και χουλιγκανισμός, ποτέ μα ποτέ η περιφρόνηση και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής δεν βρήκε συνταξιδιώτες, συναγωνιστές και συντρόφους στον Αναρχισμό.

Ποτέ οι Αναρχικοί δεν είχαν επιλεκτικές ευαισθησίες, δύο μέτρα και δύο σταθμά μπροστά στη «χαριστική βολή» της Βίας που χαίρεται με το αίμα και το πτώμα του «άλλου», του διπλανού μας, ντόπιου ή μετανάστη…

Αντίπαλος η κοινωνία.

Άλλη μία φορά Άτυπες μα Τυπικές Μηδενιστικές Ψόφιες Βλακείες ενός ψόφιου βλακώδους λόγου σε αποσύνθεση ανέβηκαν μέσα σε ένα κείμενο στο διαδίκτυο αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τον εμπρησμό εταιρείας.

Εδώ δεν μιλάμε για Αναρχισμό, αλλά για ωδή στη Βαρβαρότητα. Η συνείδηση αυτής της μηδενιστικής σας οργής, τυφλά, ωμά και με λύσσα για όλους (δεν είναι η πρώτη φορά), τοποθετεί την Κοινωνία στον Εχθρό (Κράτος και Εξουσία), την καταδικάζει ως «ίδια, συνυπεύθυνη και συνένοχη» και την «εκτελεί» μαζί του.

Πολύ σύντομα αυτή η «αναρχική επιχειρηματολογία» θα διαπιστώσει (αν βρει το ελάχιστο θάρρος να το κάνει) πως το «πνεύμα» και η δράση της συμμετείχε σε πρώτο ρόλο μαζί με λούμπεν γκρουπούσκουλα και ακροδεξιούς τραμπούκους στην αύξηση του πολιτικού φασισμού και της κοινωνικής βίας που (και) η ίδια αναπαράγει! Οι «φλόγες αντάρτικου» φωτίζουν μόνο τα αδιέξοδά του και όχι τις νύχτες των «προσκυνημένων»… Και στο Αδιέξοδο πάλι, σβήνουν!

Άλλη μια φορά δεν έχουμε να κάνουμε με Αναρχικό λόγο, αλλά με έναν πολιτικό μηδενισμό που γεννιέται στις «καλύτερες συνθήκες» (στη μήτρα τού γενικότερου κοινωνικού μηδενισμού που σαρώνει σήμερα τον ανθρώπινο πολιτισμό), υψώνοντας κι από τη μεριά του Τείχη από το ίδιο «Εγώ», που είναι η ταυτότητα κάθε εξουσιαστικής, καθεστωτικής και «ανώτερης» τάξης και ομάδας!

Έχετε χρόνια ξεκινήσει έναν «πόλεμο» μπροστά στα κομπιουτεράκια σας που μόνο εσείς τον βλέπετε και τον κάνετε μέσα στη φαντασιακή σας οθόνη, δεν βγάζει πουθενά παρά μόνο θα φθάσει τους φασίστες στο 20% και βάλε, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για μία κοινωνία που κοντά της ως «παρελθόν» είναι τα πέτρινα χρόνια και τα σημάδια από την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τη Χούντα, τα ξερονήσια…

Το δόγμα των ναζί.

Μια κοινωνία που έχει σκόπιμα και μεθοδευμένα διασπαστεί ως σώμα και ενότητα από τους εξουσιαστές και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι, αντί να τη βάζουμε στο ίδιο «τσουβάλι» με τους δυνάστες της, όπως κάνετε εσείς (ακολουθώντας πιστά τη φύση του ναζισμού, το δόγμα της «συλλογικής ευθύνης»), είναι να μείνουμε κοντά της στα δύσκολα, να της «ξυπνήσουμε» αισθήματα που έχει ξεχάσει ή δεν έχει γνωρίσει, την αντίσταση, τη φιλία και την αλληλεγγύη που «κοιμάται» κάτω από τον παρασιτισμό του ατομικισμού και την αρρώστια τού εθνοφασισμού που κανιβαλίζουν την ψυχή και έχουν κάνει αρένα την καθημερινότητα.

Στον «πόλεμο» αυτόν που κηρύξατε με μίσος σε όλους, μα όλους αδιάκριτα, καταπιεστές και καταπιεσμένους, άρχοντες και σκλάβους, εργάτες και «νοικοκυραίους», το μόνο που, ανάληψη την ανάληψη, σταδιακά καταφέρατε είναι ο Αναρχισμός να ξεπέσει από ελπίδα σε βρισιά και η κοινωνία να γεμίσει από εχθρικά αισθήματα για τους Αναρχικούς! Παντού λάθος κάνετε…

Η εξουσία είναι τόσο συμπαγής, συσπειρωμένη, ύπουλη και αποτελεσματική, που η παντοδυναμία της εισχωρεί παντού, ακόμα και μέσα στα δικά μας τα κεφάλια και γίνεται μισανθρωπισμός και ναζισμός.

«Στο μυαλό είναι ο στόχος, το νου σου ρε», έλεγε κάπου, κάποτε η Γώγου… Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πουθενά Αναρχικός αγωνιστής που εύχεται ποταμούς αίματος από αθλητές και θεατές και δεν θα υπάρξει ποτέ και πουθενά και για κανένα στόχο ή σκοπό ικανοποίηση, εγκωμιασμός ή χαρά από Αναρχικούς για το όποιο έγκλημα, την εκτέλεση ενός απλού πολίτη που έπεσε νεκρός στην Πάρο κατά τη διάρκεια ληστείας…

Αυτά είναι «ιδεώδη» μιας Αθλιότητας που υψώνουν κι άλλο τα Τείχη ενός ανελεύθερου Κόσμου που έχει κτισθεί με πρώτα υλικά τον Τρόμο και τον Φόβο μεταξύ όλων, τη «συμβίωση» και την ανοχή στην κτηνωδία και τον εκφασισμό.

Ο Αναρχισμός δεν σας «χρωστά» τίποτα, ούτε σας ζήτησε τις «τιμές» σας… Θα είναι απέναντί σας… Γιατί τον συκοφαντείτε και του κάνετε κακό με τους λεκέδες της υπογραφής σας, με το αλφάδι που το κλέψατε από την ιστορία του και δεν σας αξίζει. Γιατί κλέβετε το «μελάνι» του, που δεν είναι άλλο απ’ το αίμα του αγώνα του για μια ζωή χωρίς σκοτωμένους στα μέτωπα των χρημάτων, χωρίς τα χρήματα που σκλαβώνουν και σκοτώνουν…

Χάσουμε ή νικήσουμε, μόνοι μας ή με όλους τους άλλους, μία και μόνο μία η Αλήθεια μας μέχρι το Τέλος!.. Δεν θα γίνουμε ποτέ η ορχήστρα και η συνοδεία του Κτήνους!

(Όταν όλοι μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους εξουσιαστές, αλήθεια, με ποιους θα γίνει ο αγώνας για λευτεριά και δικαιοσύνη; Θα μείνει κανένας τελικά δίπλα μας εκτός από «γεννημένους επαναστάτες» και «σωτήρες αντάρτες» από τον σούπερ ουρανό της γαμημένης σας πρωτοπορίας;)

 

Του Παναγιώτη Παπαδόπουλου

Αναδημοσίυεση από Το Ποντίκι

.

Advertisements
Categories: Θεωρητικά | Σχολιάστε

Πλοήγηση άρθρων

Δικό σας...

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: